Verona / Italya - Asklar Sehri

Ah efendim uzun aradan sonra yine ben yine ben. Bu sefer bir yere gitmeyecegim kicimin ustune oturup herkes gibi klasik para biriktirmeye calisacam diyorum ama olmuyor sadece demekle kaliyorum.  Bankama uc bes kurus girince kendimi havayollari sirketlerinde, bilet sayfalarinda buluyorum. Yolculuk etmek gercekten hastalik gibi bir sey oldu o heyecani o dusuncesi cantami alip cikmasi buyuk haz veriyor bana.
Bu sefer annemle babamla ciktim yola. ''Yerinde dur nereye kadar boyle gezeceksin'' diyen babama yolculugun nasil bir duygu oldugunu gostermek istedim. Kendisiyle bir cok kez yolculuk etsemde ilk defa ayni ucakta uctuk diyebilirim. Kendisinin yukseklik korkusu oldugunuda boylece ogrenmis oldum ah babam ya :) neyse iste boylece insanlar ancak yasadigini yasadiklarinda icindeki duyguyu anlarlar diyerek annem ve babamin 28. evlilik yildonumlerinde surpriz bilet alip Verona'ya asklar sehrine goturdum. Bilen bilir hepi topu 2 gunluk yolculuk yapiyorum ben genelde.

Yolculuk, yol masraflari, sokaklar

Londra'dan Verona'ya ucak yolculugu tam 2 saat suruyor. Biz uygun bilet bulduk kisi basi gidis gelis 40 sterlindi fakat sehrin kendisini pahali bulduk. Iner inmez havalimandan sehir merkezine otobusler var. 6 Euroya aldiginiz bileti sehir icinde 75 dakika icerisinde istediginiz kadar kulanabiliyorsunuz. Tam 20 dakikada Verona Porta Nouva istasyonuna indik daha sonra 1 otobusle tuttugumuz apartmana gittik. iner inmez asik olunacak bir sehir bence cunku aynen cocukken dinledigimiz hikaye kitaplarinin icinde yuruyor gibisiniz. Her sokak her mahalle her adim attiginiz yer tarih kokuyor minik minik sokaklari yuruyen insanlar motorsikletler bisikletler eski duvarlari ve her balkonda cicekler bitkiler var. Apartmanlarin altinda bulunan minik kafeler ickili restaurantlar saraplar peynirler, biralar ah kalbim kaldi orada sanirim.

Yemekleri, restaurantlar, cafeler

Unutmadan soyleyeyim meydanlarda genelde musluklar bulunuyor ve suyu iciliyor gayet temiz. o yuzden sise suya para vermenizi tavsiye etmem. Annem sagligi icin sut urunleri, gluten vs yemedigi icin bende sekersiz 21 gun challenge yaptigim icin cok kisitli bir diyetle Italya'da gezdik. Heryerde gelato dondurmalari, pizza ve makarna cesitleri satilirken biz girdigimiz her yerde sebze tavuk vs siparis veriyorduk cok sagolsunlar girdigimiz her yerde calisanlar cok yardimci oldu birde beden dillerini cok fazla kullaniyorlar bu kotu bir sey degil ama bazen yanlis anlasilabiliyor :) ciddiler mi sakami yapiyorlar anlamakta zorlandim. Bu arada ben girdigim her yerde denedigim biralarini begendim cunku iyi kafa buldum hemde babamla. Restaurantlarin cogunda at ve essek etide satiliyor hatta en guzel spagettinin essek etinden yapildigini iddia ediyorlar. Tabii ki essek eti yemedim :) ama pizza yedim. ortalama bir tabak yemek 16-20 euro arasi degisiyor, bazi ufak cafeler sokak arasi restaurantlar 8-10 euro arasinda pizza yapiyor. Bruschetta dedikleri yani tost ekmeginin uzerine sarimsak, zeytinyagi, tuz ve domates karisimindan yapilan kendilerine has baslangic mezelerini pek begendigimi soyleyemem sonuc olarak Turk mutfaginda buyuyen biri olarak ekmek uzeri domates dilimi biraz basit geldi onun yerine bir menemen yemek daha cazip gelirdi galiba. Ama pizzalarinin hakkini veriyorlar yalan edemem. Yillardir bir kahvekolik olarak maalasef bahsettikleri kadar kahvelerinide hic iyi bulmadim. Zaten bir cok kez minicik bardaklarda sade amerikano getirdiler, latte istedigimizde cappucino verdiler sanirim birazda iletisimde zorluk cektik. Her calisan ingilizce anliyordu fakat anlatamiyordu.

Ben hergun ez az 20,000 adim atarak teker teker butun sokaklarini tarihi mekanlarini gezmeye calistim. Sirtimdan terler akip ayagimda derman kalmayana kadar dolastim. 2 gunu doya doya yasadim. Bir sehiri en iyi ogrenmenin yolu adim atarak sokak sokak gezebilmektir o gittiginiz ortamin buyusune anca boyle varabilirsiniz. Sanirim ozel taksilerim VIP servislerim olsa bile adim adim gezmeyi tercih ederdim. Yani yok ta olsaydi diyorum :)

 Verona Gezi Listesi

 Not: bunu bir sonraki blogda teker teker paylasacagim...
takipte kalmaniz dilegiyle... ASAGIYA BIR KAC FOTOGRAF BIRAKIYORUM. SEVGIYLE KALIN ARKIDISLIRIMMMMMM!




















Comments

  1. Minik Roma gibiymiş şehir. Tatil candır. Boşver gez bence bol bol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tatil candır :):):) inşallah bir daha yolum düşer

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gunu Birlik Venedik!

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

O Uçağa Neden Bindim?

Polonya’ya Hos Gittim