Gunu Birlik Venedik!

Ve ve Venedik'e gunu birlik gittim ama giderken kazdigim kuyuya kendim dustum diyebilirim. Hani ben kim gizli Venedik'e gitmek kim. Sessiz sakin Londra'dan Manchester'a bir is gorusmesine gidip gelecektim, hani evden cikmisken birde Venedik'e giderim dedim :) tam gidecektim ki bir de ne olsun efendim sanssizlik degil mi, kendi pasaportum yerine annemin pasaportunu yanlislikla almisim. Gecenin bir yarisi kaldim mi Londra merkezin ortasinda. Sonra sagolsun kardesim kostur kostur pasaportumu getirdi hem is gorusmesine Londra disina gittim ve sonra Venedik/Italya'ya gunu birlik gidip geldim.

Ucaktan indikten sonra otobus ile gittim daha uygun oluyor ve 30 dakika icinde merkezdesiniz. Gider gitmez zaten araba falan goremezsiniz butun sokaklar yuruyen insanlar ve kucuk gondollarla dolu. Her taraf ama her taraf su! Bir balik burcu olarak tabii ki asik oldum. Sunuda soylemeden gecmeyeyim gunu birlik bile gitseniz avrupa ulkelerinde genelde cok para harciyorsunuz en azindan ben oyleyim. Bu yuzden gitmisken en az 2-3 gun kalmak daha mantikli oluyor.

Yalniz ben hayatimda ilk defa bir espressoya 9 euro verdim ustelik sicak bile degildi! Resmen ic kanamasi gecirdim gozlerim yasardi beynim dondu sirtimdan bicaklandim gibi bir sey oldu oysaki tek amacim telefonumu sarj etmekti. Ustune yetmemis gibi simokin giyen garson amcalar gelip sade kahve alamazsin yaninda tatlida almak zorundasin dediler ustune birde 9 euro minicik bir tiramisuya verdim. Benim bu kahvekolik hallerim birgun basima boyle bela olacagi belliydi zaten.

Ben 4 bucuk saatlik vapur turu aldim, vapur ile sizi San Marco limanindan aliyorlar ve tam 4 bucuk saat icinde 3 ayri adaya goturuyorlar Burano, Torcello, Murano adalarini gezdirdiler 20 euro tutuyor. Bu turun icinde birde meshur cam yapma gosterisini izliyorsunuz. Murano adasi bunun icin meshur sanirim her turlu cam esya bulabilirsiniz.

Benim icinde en cok sevdigim Burano adasi oldu. Burano adasi dantelleriyle meshur, hemen hemen heryerde minik dukkanlarda dantel gorebilirsiniz. Burano adasinda iner inmez Italya'ya meshur Bira Moretti alip 2 dakika icinde kafaya diktim pis bir ayyas gibi! Ustune birde suan hatirlamadigim mis gibi hayaller kurdum. Oyle guzel hayaller kurdum ki sanirim hayallerim Venedik'e gitmemden daha cok heyecan verdi. Keske ama keskeeeee Burano adasinda 1 hafta kalabilseydim. O kadar renkli bir ada okadar rengarenk bir yer gormedim ben daha once. Pembe, sari, mavi evleri ve minik gondollari ne bileyim iste herseyi cok tatliydi. Adanin bir ucundan digerine en fazla 15-20 dakikada bile yuruyebilirsiniz. Tam kafa dinlemelik bir yer ev onlerinde camasir seren komsular sokakta kendi basina dolasan kediler sakin insanlar sessiz ama renkli bir ada.

Torcello adasi biraz daha tarihi ve sessizdi diyebilirim. Cok begendigimi soyleyemem daha dogrusu bu adayi gezmeye vaktim olmadi tur sizi her adada 50 dakika birakiyor. Malum muzeler kiliseler oyle 50 dakika icinde gezilmiyor zaten buraya gelene kadar yoruldugumdan bu adada sadece oturup dinlendim :)

Gunu birlik gittiginiz gezilere bile bir kazak/tshirt ve ayreten pantolon ve ic camasiri goturmenizi oneririm. Sonuc olarak basiniza ne gelecegini hava durumunun heran degisebilecegini dusunmuyoruz ya da ucak iptali vs olabilir. Riske atmamak lazim :) mesela ben aksam hava serinleyince dondugum icin ayreten kazak almak zorunda kaldim.

Tur donusu harika bir yerde tam olarak neresiydi bilmiyorum ama cok ama cok guzel deniz urunleri spagettisini yedim 500ml sarapta yanina aldim. Bu arada herhangi bir markette kutu sutler gibi kutu saraplarda satiyorlar cok ama cok uygun fiyatlara. 3x250ml kartonlarda sarap 2 bucuk euro falan. yani 1 sise kadar ediyor ve 2 bucuk euroya alabiliyorsunuz. Umarim birgun yolunuz duser. Bir daha gitme gibi bir planim var :) umarim cok daha detayli bilgiler verebilirim. Asagiya bombik tombik citir pitir fotolar birakiyorum. Ekrana tukurmeden bakiniz emi :)















Comments

  1. Günü birlikte olsa ne kadar dolu dolu olmuş. Venedik harika bir yer adalar da çok güzel. Yalnız o nasıl bir kahve fiyatı öyle 9 euro da çok fazla olmuş yani insan içerken hiç bitmesin ister :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet cok guzel bir yerdi umarim gitmek herkese nasib olur. Bir kahvekolik olarak her turlu odeyecektim o fiyati ve mecbur kaldim cunku telefonumu sarj etmem gerekiyordu :) onlarda isini biliyor tabii ki.

      Delete
  2. Annenin pasaportu u almış olmana çok güldum🤭En sevdiğim yerden biri Venedik ama Verona da çok güzeldi.Ohh sabah sabah hem gözüme hem mideme hitap ettin♥️♥️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim. Verona harikaydi aynen :) orasi sakin bir ask sehri gibiydi. Venedik ise biraz daha romantik ve canliydi. Annem olayi sonradan cakti tabii is isten gecti.

      Delete
  3. 9 euro'yu okuyunca bi parça gerildim :D Hayat neden bu kadar pahalı ? Fotolar müthiş. İtalya en çok görmek istediğim ülke. Dilerim kısa zamanda kısmet olur. Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim.Aynen Italya gormeye kesinlikle deger. keske daha cok kalabilseydim. Umarim bir gun sizede kismet olur. Hayat maalasef cok cok pahali resmen canli canli cigerimi deldiler o fiyatlarla!

      Delete
  4. "Sadece kahve alamazsın" sözünü bir Türkiye'de bir de İtalya'da duyarsın herhalde. İtalyanlar mı bize çekmiş, biz mi İtalyanlar'a çekmişiz anlamadım gitti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet biraz birbirimize cekmis olabiliriz :) ama hic hos degildi musteri hizmetleri ozellikle tam merkezde. ondan haric hersey cok guzeldi

      Delete
    2. İtalyan Dili ve Edebiyatı okurken bu kültürel benzerlikten dolayı hiç zorluk çekmedim. :)

      Delete
  5. Fotoğraflar harika görünüyor 😍 gidip göresi geliyor insanın ama 9 euro konusu düşündürüyor 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesinlikle gormeye deger bence :) bambaska bir dunya gibi. araba yerine gondollar var. artik herseyinde bir bedeli var maalasef

      Delete
  6. Çok hoş ve güzel bir venedik gezisi ufak aksilikler dışında :) Anladığım kadarıyla azcık da pahalı ama her güzelliğin bir bedeli de oluyor işte teşekkürler.Takibe aldım blogunuzu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben tesekkur ederim. Hosgeldiniz sayfama. Geri donus yapacagim :) evet her guzelligin bir bedeli oluyor maalasef ama deger bence cunku bir kez geliyoruz dunyaya :)

      Delete
  7. Venedik, İtalya seyahatlerim arasında en keyif aldığım yerlerden biriydi. *-* Ayrıca vizeli ilk yurtdışı seyahatimdi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) com guzel biryer. kesinlikle bir daha gidilir diye dusunuyorum.

      Delete
  8. Ne güzel yazmışsınız keyifle okudum umarım ben de gidebilirim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tesekkur ederim. umarim herkese nasib olur:)

      Delete
  9. güzel bir gün... :) güzel fotoğraflar :)

    ReplyDelete
  10. Harika bir günübirlik gezi ve görseller

    ReplyDelete
  11. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yaparsanız çok sevinirim :)

    ReplyDelete
  12. Başka pasaport almak tüm planları alt üst etmiş :) Bu arada yazı tarzınız çok güzel. Okutturuyor kendini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cok tesekkur ederim sizinde sayfaniza baktim yazim diliniz cok iyi

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

O Uçağa Neden Bindim?

Kanada'ya Neden Gittim?