O Uçağa Neden Bindim?

Vippieeeee Prag'a gidiyorum diye bir heyecanla kendime doğum günümde bilet hediye etmiştim. Bilenler bilir bir haftasonu gidip 20km yürüyüp gelmiştim. Sayısız uçak yolculuğu yapmışlığım var ama hiçbiri böyle geçmemişti.. Türbülans korkusu yaşayamadım çünkü yaşayacak fırsatı bulamadım. Havalimanına geldiğimde yine korku basıp iki saat havada ne halt yiyecem diye panik ettim. Kaçkez gerimi dönsem dedim ama bileti yakacak kadar zengin değilim. Daha uçaga binmeden hosteslerin gülümsediğini farkettim. Zaten onlar ota b..ka gülüyorlar demeye kalmadan arkamı döndüğümde uçağa binecek olanların 3/4 futbol maçı izlemeye giden bir gurup genç ve diğer yarısı da bekarlığa veda partisi için Prag'a giden kafası bir milyon havada olan gençler.. (onlarda evlenebiliyorsa daha ne diyeyim).

Bunların hepsi içkili ve bir çoğu sarhoş. Sanırım yasalara göre uçağa bindirmemeleri gerekirdi ama göz yumdular. Ben koltuğuma geçmişim yanımda boncuk boncuk terleyen tombik bir genc oturuyor ve arada bir burnunu çekiyor. Bana durduk yere sevgilisinden ona nasıl aşık olduğundan bahsetti, gören sancak Leyla ile Mecnun'u bir uçak yolculuğu ayırmış. Sonra durduk yere "YES WE ARE GOING TO DO THİS!" diyerek yumruk sıkıyor. Meğer uçaktan korkuyormuş ve benimle konuşarak sanki bana teselli verir gibi aslen kendisini yatıştırıyor. "Bunu başaracagız korkma" diyip durdu yol boyu. Sonra kız kardeşiyle evlenecek soytarıyı gösterip onun bekarlığa vedasını kutlamaya gidiyoruz dedi. "İyi halt yiyorsunuz ne yapim" demedim tabii... damat beyi de görseniz damat demeye bin şahit lazım, çocuk giymiş mavi eteği elinede ponpon almış gülüp eğleniyor (avrupalılar işte eğlenceleri böyle).

Uçak tam havalanacakken yan tarafımda arka koltuklardan biri geldi ( biri dediğime bakmayın bildiğiniz full kaslı süperman tarzı bir tip) ceketimin koltuğumun kenarında sarkan kısmını önüme doğru itti. Sonra avazı çıkana kadar arkamdakiler gülmeye başlayıp hostesi çağırdılar. İyyyy oda ne öyle arkamdaki sarhoş kusuyormuş ve ceketime bulaşmasın diye itmişler.. Hosteslere de uçak fobisi var diye kandırdı öküzler... Neyse ağzımı bozmayacağım ama bu dengesizler sonra çocuğu koltuğa bantlayıp fotoğraf çekip makara yapıyorlar.. yani gülmemek elde değil bütün uçak güldük. Bildiğiniz bekarlığa vedayı kutluyacaklar diye uçaktan indirilmeyi risk almadılar.. yani ben olsam bende inmezdim ama ne bilim sanki evlenmek bir marifet.. Havadayken bu futbolcu gençler ve partici gençlerin bir kısmı ön WC sırasında diğer kısmı arka WC sırasında ne yapsınlar okadar vücutda içki birikmiş utanmasalar ortalığa yapacaklar. Onlardan hariç kimse WC kulanamadı zaten, yol boyu sıradalardı.

Bu dengesizlerden haric birde hostesler var tabi. Hostesin teki adamcağız kısa kol giymiş, kafamızın üstünde bağajları çıkarmaya çalışıyordu, dikkatimi çekti de hiçbiri vücut temizliği yapmıyor bence.. o koltuk altında ki kılları ileride saç diye ektirmek içinmi uzatıyorlar acaba bilemedim. Yani hoş yakışıklısınız ama hiç çekici değil bilin istedim. Neyse ben inişe geçtiğimizi bile anlamadan yanımdaki dengesiz yine "OW YEAH WE ARE GOING TO DO THIS" diyip durdu. Üstüne yetmemiş gibi sanki 40 yıllık ahbabıyım, bana köpeğinin fotoğraflarını gösterip ona olan aşkından bahsetti... "yeminle baydııııı artıkkkk, sus kusacam" diyemedim.

Uçak maceram böyle sona erdi diye düşünürken 2 gün sonra aynı gurupla aynı uçakta dönüş yaptım.. tesadüfün içine .... neyse ki bu sefer hepsi bitkin bıkkın halde uyudu.

Neden bindim diye çıktığınız uçak yolculuklarınız olsun!!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gunu Birlik Venedik!

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

Polonya’ya Hos Gittim