Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)




Yes tam olarak oyle yaptim. Daha 3 aydir calistigim isyerinde hergun baslarinin etini yiyip ''millet ucuz bilet var yurtdisina'' dememle beraber onlarida gaza getirdim sonunda. Laboratuvarda calistigim ekibe Norvec'e ucuz bilet buldum dedim bir sabah. Butun calisanlar yine Elif harikalar diyarinda deseler bile iclerinde bir Hindistanli arkadas bir elinde kan siseleriyle goz ucundan bana bakarak hadi gidelim ozaman dedi. Her zaman inandigim bir sey var oda her toplumda en sacma fikirle gelseniz bile her zaman size inanan birileri elbet cikar bu yuzden soylemek istedigim seyleri icimde tutmamayi tercih ediyorum. Bir kac gun sonra Cuma aksami is cikisi toplam 5 kisi olarak biletleri kisi basi £48 sterline Londra'dan Norvec'e haftasonu icin aldik. Airbnb'den kisi basina £61 sterline ise ev tuttuk. En guzel airbnb deneyimlerimden biri oldu. Bu arada is yerinde Afrikali bir kiz bileti ''ucuza bulduk diye bizimle gelmedi. Neymis efendim ucuz ucak sirketleri kalitesiz diye hayatini riske atamazmis''. Sanki pahali ucaklar hic dusmuyor. G.tumuzle gulduk saka gibi resmen. Herkes zengo sanirim bir biz fak fakiriz anam. Neyse iste biz gece Oslo havalimanina vardik fakat hic bir sekilde Uber araci bulamadik. Havaliman icinde taksi sirketi var 5 kisi taksiyle gidersek otobusle merkeze inmemiz ile hemen hemen ayni fiyat ediyor diye dusunduk ve kisi basi havalimandan merkeze taksi icin £20 sterlin verip donusumuzu ise £17 sterlin vererek otobus ile yaptik. Merkezden Oslo havalimanina otobusler geciyor sanirim her yarim saatte bir.





Ev iki yatak odali bir binaydi ama ici tam iskandinavyan tarzi dosenilmisti. bu arada ulkenin kendisi cok pahali biz sterlin ile gitmemize ragmen afedersiniz koydu yani 4 sterlin bir redbulla 4 sterlin ise bir kahveye vermek ne demek!! tabii ki kahvesiz kalamam bobregimi satar yine alirim. Yanimdaki 4 arkadaslarin biri Hindistanli, biri Italyan biri Polonyali ve biri bilmedigim bir Afrika ulkesindendi. Londra'da hava ata ata laboratuvarda calisiyorken orada hepimiz fak fakir kaldigimiz icin Londra'dan onceden kahvaltilik yulaf cantamiza koymustuk. sabah kahvaltisini yulaf ve kahveyle yaptik. Hayatimda ilk defa bir ulkeye cantamda yiyecekle gittigime inanamiyorum. neyse biz ilk aksam guzel bir ictik soguk demeden evin balkonunun sefasinida cikardik. Bu arada ilk defa Ciroc denen ickiyi tattim. Bir yandanda kendi kendime 'civitma kizim kendine gel sakin b.kunu cikarma sonuc olarak is arkadaslari bunlar Pazartesi yine yuzyuze bakacağız'. Neyse ki cilkini cikartmadan gunu kapattik. Bu 4u cift olduklarindan beni sap gibi oturma odasindaki yataga attilar. Hicte bile bence cok guzel sap olarak gezmek prensesler gibi misil misil uyudum.

Cumartesi sabahi hadi pesime takilin buralarin anasini aglatirim Norveç benden sorulur diyerek bilmedigim bir ulkede bunlara tur rehberligi yaptim. Sehir ici otobus turu aldik (hop-on and hop-off bus) bunada kisi basi £35 sterlin verdik yani 350 Norvec krunasi ediyordu. 24 saatlik bilet olmasi bizim yararimiza oldu cunku gitmek istedigimiz butun duraklara goturdu bizi ve ingilizce gezdigimiz mekanlarin tarihini bir kulaklik takarak dinledik otobus icinde. Gezdigimiz yerler:
- National Opera house
- heykellerin oldugu meshur Vigeland Sculpture Park ( kis aylari genelde kapali)
- Royal Palace
- Royal Park
- Karl Johan Gate
- Farmers Market


National Opera House dedikleri yerin uzerine cikabiliyorsunuz ve manzarasi harika. Benim gittigim ulkelerde aldigim magnet koleksiyonum oldugundan burdada magnet aldim bir bana birde instagramdan bir takipcime fakat onunkini yollayim derken postada kayboldu :( Farmers Market dedikleri ciftcilerin kendi el yapimi yiyecekleri sattigi bir pazara tesaduf denk geldik zencefilli bal ve suruplu dondurma denedim. bazen migdeme girenlerden beynimin haberi olmuyor ama ne yapayim yemek demek ask demek. Neyse iste bana kalsa daha gezebilecek enerjiye sahiptim hatta Oslo Vinterparka da gitmek istiyordum orda kayak yapip telefirige binebiliyorsunuz biraz Uludaga benziyor fotograflarda ama malum arkadaslar yoruldugu icin gidemedik. Bu arada taaaaa Londra'dan Oslo'ya gidip sadece kebap yedik dusunebiliyor musunuz :). Disardan aldik evde yedik tabii ki.


Saka bir yana sanirim biz sehir merkezinde oldugumuz icin hersey bize pahaliydi birgun insallah tuvalet pecetesi yerine nakit para kullanirizda zengoluktan geberdigim zaman bende o ulkeye bir daha giderim :) Bu arada soylemeden edemeyecegim k.clarinin dondugu bir ulkenin insanlari bukadarmi guler yuzlu olur genel olarak Norvec, Isvec ve Finlandiya gibi ulkeler en cok mutlu insanlarin yasadigi ulkeler diyorlar zaten. Bakmayin sitem ettigime resmen ulkeye ASIK OLDUM...






Cok cok mutlu oldugunuz hayallerde kaybolup birgun gerceklestirebilmeniz dilegiyle. cocukken aklima gelmeyen yerleri suan ziyaret edebildigim icin azbucuk saskinim ama mutluyum. 2 gunlugunede olsa degdi degiyor ve degecek. yasiniz gecmeden imkanlariniz varken henuz para aklinizi ve ruhunuzu bozmamisken GEZIN GORUN KESFEDIN emi. Size kalan deneyimleriniz oluyor...















Comments

  1. Harika fikirmiş, sonuç hatırlanmak isteyen anılarda yerini aldıysa süperdir o fikir. Gezmek gibisi var mı, çok gezen bilir :))

    ReplyDelete
  2. Ayy Norveç ya gitmeyi çok istiyorum bir daha gidişinizde Slav beylerden bu tarafa iteklerseniz çok makbule geçer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) gülümsetti bu yorum.harika bir ülkeydi umarım sizde birgün ziyaret etme fırsatı yakalarsınız...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gunu Birlik Venedik!

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

O Uçağa Neden Bindim?

Kanada'ya Neden Gittim?