Haydi Denize 😃


Son zamanlarda sanırım sadece ve sadece geziyorum. Tuhaf tarafı bıkmıyorum da😁 Son iki haftadır Türkiye’deyim, sanırım Londra’ya dönüşüm biraz zor olacak o tempoya yeniden ayak uydurmak zaman alacak. En son sanırım dört yıl önce ailece bir tatil yapmıştık. Ben yalnız çok gezdim ama bir daha bu günleri göremiyebilirim diye ailece bir yaz tatili yapıp birde büyükleri ziyaret edelim dedik. Deniz, kum ve güneş görünce kitap okumakdan usanıp sadece tıka basa plajı dolduran insanları seyrettim ki eminim herkes yapıyor bunu. Bence bizim toplumda bir halk plajı kültürü var ve hiç kimsede yok 😃
Her şezlongda farklı hayatlar
Denize gitmek isteyip de kuma ayaklarını sokunca huylanıp çoraplarla giren erkeklerden, birasını soğuk tutmak için kumu nerdeyse yarım metre tırnaklarıyla açan tatlı amcalardan , çocuğunun altını hangi köşede açacağım diye uğraşan ebeveynlerden ve hangi kuşa asılmalıyım diye kafasını leş kargası gibi çıkartmış etrafı süzen soytarısından kaynıyor.
Denizde Tıkanan kısım

Ah birde şu balık etli güzel bayanlarımız yokmu (tırnak işareti içinde söylüyorum onlar şişko değiller cicim) ama yine de plajda zayıf görünmek İçin ne çaba gösteriyorlardır eminim. Şahsen ben gidince aç gitsem daha zayıf gozukebilirmiyim acaba diye düşünüyorum sanki seçmeli en zayıfları en fitleri koymuşlar o kumsallara.. herkes bir yarışta “İnşallah o zayıflar denizde kaybolup köpek balıklarına yem olursunuz diyeceğim de o kuru kemikli halinizle balıkcağızda aç kalacak yazık!” Ben ayağa kalkana kadar işkence çekiyorum zaten o kumun içinde çikolatalı sosa bandırılmış havuç topları gibi hissediyorum... ayva gibi önde giden göbeği içe ceke ceke denize girsem tamamdır sonra sal gitsin... Aslında denize degilde kumsalda tıkanmaya gidiyoruz... bende ve SENDE dahil 😁😁 burda kalkıp da sosyetik gibi ben öyle değilim deme, çıkınca yine yicez yani... domates börek bisküvi ne ararsan var canım. Açık hava ‘yemek ve göbek yarışması’ gibi bir durumdasın. Yemek istemesen bile şeytan işbaşında, baş ucuna esnafı yollamış “Simitçiiiiiiiiiğğğğhhhh, gözleme ayran ister misin ablaaaa, sucuuuuuu geldiğğğhhhh, mısırcıııııı, kaynamış varrrrrr abi mısır verim mi?” diye dibinde yürüyorlar... yemede göreyim...!! Ama işlerini çok iyi yapıyorlar helal olsun 40°C güneşin altında saatlerce yürümek ne demek! Ben 20 dakika kalamıyorum.
Vücut yarıştıran kısım
Şu bir yerlerine kum girmesin zarar gelmesin diye botokslu dudaklarıyla kıvranan Lewis Vitton çantasını başucunda tutan Adriana Lima gibi görünmeye çalışan kızceğizleride anlamıyorum yani denizdesin cicimmmmm o kum daha nerelerine girecek senin tovbestafurullah... orasını burasını temizlemekden tadını çıkaramıyorlar yani... (hiç kıskanmıyorum sizi süslü pakizeler). İtiraf ediyorum bende kumdan kaçıyorum azbuçuk ama kum içinden çıkamayanlardan olmak isterdim çünkü zaten topu topu 10 dakika suda kalıp onuda gözüme kaçan tuzu temizlemekle uğraşıyorum. Neyse işte, bu bahsettiklerim genelde koyu yeşil bikini giyerler bende bilmiyorum nedendir acaba... galiba bronz olunca ekstra güzel görünüyorlar. Bu zengin bebelerin  bir de erkek kısmı var. Omuz yarıştırıyorlar sanki kafasını dikmiş, omuzları yarım metre geriden gelen horoz gibi yuruyenlerden bahsediyorum, parmak arası terlikleri bile markalı ama bedava halk plajına gelip boy gösterisi yapıp yan tarafında kendi halinde tavla oynayan amcaları beğenmezler, sanki kendileri ömür boyu öyle kalacaklar. Madem bu kadar zenginsin halk plajına gelip de burun kıvırma ona buna yada adam gibi güneşlen dimi..ayhhh neyse gerildim.
Neneler ve dedeler
En güzel kısımı bence torun sahibi olmuş emekli çiftler o sandalye ve şemsiyeleri bir de elinde çekirdekleri üç lafından ikisi torunlarının hal ve hareketlerini anlatıp birde 2 yaşındaki çocuk taklitini yapıp kıkırdaşmaları. Acaba ben nasıl olucam, inşallah bu kısımdaki gibi olurum 😊
Benim gözlemlediklerim bunlar sizin de varsa paylaşmak istedikleriniz yoruma bırakabilirsiniz...

Comments

Popular posts from this blog

Gunu Birlik Venedik!

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

O Uçağa Neden Bindim?

Polonya’ya Hos Gittim