Ah Şu Düğün Çileleri...

Bir arkadaşım demişti ki "hakkında kötü konuşmalarını istiyorsan düğün yap, ama güzel konuşmalarını istiyorsan öl" milletimizin huyudur ancak ölü arkasında güzel konuşurlar zaten tövbe tövbe... Evlenmek belki güzeldir bilemem ama düğünler korkunç ötesi stresli bence. Yok tatlı telaşmış.. Telaşın tatlısı mı olur ya, düğün gününe kadar gelin ile damattan ne terler akıyor biliyor musunuz... Niçin?? Millet memnun olsun herkesin gönlü hoş olsun hiçbir şey eksik olmasın mış... Bunlar insan ya etden kemikten organdan duygudan oluşan., USB verisi mi bunlar her şeyi nasıl hatırlasınlar ? tabii ki eksiklikler olacak. Bir rahat bırakın insanları ayol!!! neyse işte;-

Şu dedikoducu teyzeler yok mu? karşında ki kızın bacağının açıklığına laf ederken önünde kendi kızının g....tünün açıklığını nasıl göremiyorlar acaba... yok mezeler eksikmiş, yok gelinin kuşağını kim bağlamış, kim takıda ne kadar takmış falan filan. Resmen düğün sahiplerinin anasından, danasından, dedesinden, nenesinden ebesinden girip bütün sülaleyi eleştiri yağmuruna tutan teyzeçikler.. Laf edeceğinize iki el atın da eksikleri de siz tamamlayın ne olacak bir yerinize mi yapışacak.

Beni kuaföre çağırmadı diye küsen yengeler, yok o az taktı düğünümüze bizde az takacağız diye içlenen çiftler, içip içip kendinden geçen apaçi amcalar, torunları ile halay ortasında zıplayan dedeler, saçım bozuldu elbisem yırtıldı diye süsü bozulan kızlar (buna bende dahil) ve bunları şok içinde izleyen gelin ve damat....! Ha bir de aylarca beklenen o ilk dans ta ortaya atılan dolarları kapış kapış toplayan çocuk yığınından gelinliğin yarısı mafolan gelinlerin yüzündeki çaresizlik... Alice harikalar diyarında mı yoksa çocukluğundan beri hayalini kurduğu düğün günün demi bellisiz.

Tabii bir de gelin çiçeğini kim tutacak diye yarış var... tabii ki BENNN diye içine atlayıp asla tutmayıp bir şekil içinden yine çiçekle çıktığım olmuştur.. :):) düğün sonrası ayakları yerinden kalkmayan gelinin birde ayakkabısını çekiştirip ismim silinmiş mi diye heyecanlanan bakarlar.. RAHAT BIRAKIN ŞU GELİNLERİ...

Düğün sonrası bir de takı tartışmaları var tabii Oh My God yaniiii!! Bırakın şu dünya malını damat gelin toplayıp gitsin işte yuva kuruyorlar siz neyin hesabını yapıyorsunuz... kim neyi almış satmış kazanmış eksiltmiş kime ne??

Neyse bunlar hepsi gözlemlediklerim ama velhasıl benim de başıma gelse tabii ki daha beterini yaparım :):) adet yerini bulsun dimi..! Adı üstünde düğün bu.. taktığım çeyrekleri geri dönüşüm olarak yarım getirin bir zahmet cinnet geçirtmeyin!!

Comments

Popular posts from this blog

Gunu Birlik Venedik!

İçimi döküyorum müsadenizle....morg, korona ve ben

Bir Hayal Kurup Kalkacaktim Aslinda...

Hayal Kurmayı Unutmuşuz...

Ukrayna'da Fiyatlar

Pesime milleti taktim Norvec'e goturdum :)

Kimsin?

Manchester'a Niye Geldim???

O Uçağa Neden Bindim?

Kanada'ya Neden Gittim?